Είναι τα αποτελέσματα του λέιζερ μυωπίας μόνιμα;

Καθώς μεγαλώνουμε αλλάζει το σώμα μας, αλλάζουν και τα μάτια. Ένα παιδί με προβλήματα οράσεως μεγαλώνοντας, μπορεί να απαλλαγεί από τα γυαλιά του, όπως ένα άλλο που δεν είχε πρόβλημα με την όραση του στην παιδική ηλικία, μπορεί να φορέσει γυαλιά στην εφηβεία αν εμφανιστεί η μυωπία.

Η μυωπία συνήθως σταθεροποιείται κάποια στιγμή μεταξύ 21 και 30 ετών. Σε γενικές γραμμές όσο νωρίτερα εμφανιστεί, τόσο γρηγορότερα θα σταθεροποιηθεί. Μόλις σταθεροποιηθεί, θα μπορείτε να κάνετε laser για τη μυωπία εφόσον τα μάτια σας είναι κατάλληλα. Εάν κάνετε λέιζερ πολύ νωρίς ενώ τα μάτια σας αλλάζουν, πιθανών να χρειαστεί να φορέσετε ένα ζευγάρι γυαλιά στο μέλλον, αν οι« βαθμοί» σας αλλάξουν. Ο κανόνας είναι ότι η μυωπία σας θα πρέπει να είναι σταθερή για 1 με 2 χρόνια πριν κάνετε λέιζερ. Στα χέρια ενός έμπειρου και εξειδικευμένου χειρουργού, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Δεν υπάρχει ανώτατο όριο για το λέιζερ ματιών. Η μακρινή σας όραση θα είναι πάντα εξαιρετική αν δεν προσβληθείτε από ηλικιακές παθήσεις όπως ο καταρράκτης, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και το γλαύκωμα. Μετά την ηλικία των 45 ετών ωστόσο, η κοντινή σας όραση θα αρχίσει να θαμπώνει και αυτό ονομάζεται πρεσβυωπία. Το λέιζερ δεν μπορεί να σας προστατεύσει από την πρεσβυωπία.

Στην πρακτική μας –REALEYES-, προσφέρουμε εγγύηση* 10ετίας για όλες μας τις επεμβάσεις laser μυωπίας. Εγγύηση 10ετίας σημαίνει ότι αν, για οποιοδήποτε λόγο, χρειαστεί μια επιπρόσθετη θεραπεία laser (re-treatment), αυτό θα είναι δωρεάν από τη μεριά μας.

* Ισχύουν οι Όροι και Προϋποθέσεις. (εξαιρούνται τυχόν αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία και δεν σχετίζονται με την αρχική θεραπεία).

Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ. Καλό όμως είναι να ξέρετε ότι υπάρχει. Το μηδενικό αυτό ποσοστό επανεπέμβασης που έχουμε με τα λέιζερ, οφείλετε στη προσεκτική επιλογή των υποψηφίων για laser μυωπίας και στον λεπτομερή προ εγχειρητικό έλεγχο που κάνουμε. Αυτό βοηθά στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων και των πιθανών επιπλοκών.