ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Οι ασθενείς μας μοιράζονται τις εμπειρίες τους μαζί σας.

ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ ΒΑΛΙΑ

Ένα ευχαριστώ είναι λίγο για να περιγράψει την ευγνωμοσύνη και το θαυμασμό μου στο έργο σας.

Μετα απο μερικες λεπτομερεις εξετασεις στο ιατρειο, το οποιο διαθετει μηχανηματα τελευταιας τεχνολογιας και πολυ φιλικο περιβαλλον ημουν ετοιμη για την αφαιρεση της μυωπιας μου.
Η επέμβαση laser κράτησε μόνο μερικά λεπτά στο κάθε μάτι, ενώ η όλη διαδικασία λιγότερο από μιάμιση ώρα. Ήταν σχεδόν ανώδυνη καθώς την επόμενη μέρα η όραση μου είχε αποκατασταθεί κ δεν ένιωθα κανέναν πόνο.

Πραγματικά σας ευχαριστώ για όλα!!

ΚΟΝΤΗ ΣΕΡΑΦΟΥΛΑ

Είμαι 47 ετών και μου είχαν πει πως είμαι μεγάλη για να κάνω λέιζερ. Μου είχαν επίσης πει πως αν το κάνω, μετά δεν θα βλέπω κοντά και θα βλέπω μόνο μακριά. Εμένα όμως ήταν το όνειρο μου μετά από 25 χρόνια που έχω μυωπία να απαλλαγώ από αυτή. Έτσι λοιπόν, αν και στην αρχή δίσταζα, καθώς είμαι πολύ αγχώδης άνθρωπος, αποφάσισα να το κάνω.
Εκ του αποτελέσματος κατάλαβα ότι πήρα την πιο σωστή απόφαση καθώς πλέον βλέπω καθαρά και σε μακρινές αλλά και σε κοντινές αποστάσεις. Πριν από το λέιζερ, για να δω κοντά έπρεπε να αφαιρέσω τους φακούς ή τα γυαλιά που φορούσα, κάτι που με δυσκόλευε πολύ στην καθημερινότητα και στην δουλειά μου. Τώρα πια μου λύθηκε και αυτό το πρόβλημα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους όσους έχουν αυτό το πρόβλημα.

Έλενα Γεωργίου

Θα ήθελα να μοιραστώ δημόσια την εντύπωση που μου προξένησε ο γιατρός κ. Γκόγκος, τόσο ως επιστήμονας όσο και ως άνθρωπος. Άρτια καταρτισμένος επιστήμονας, με σύμμαχο τις υψηλές του γνώσεις και το ρίσκο της επικινδυνότητας, ανέλαβε να χειρουργήσει τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου (80 ετών) εδώ και ένα χρόνο είχε σχεδόν χάσει την όρασή του, λόγω ενός δύσκολου λευκού καταρράκτη που τον ταλαιπωρούσε. Τη στιγμή που "διάφοροι" διευθυντές οφθαλμολογικών κλινικών χαρακτήρισαν μη χειρουργήσιμη τη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κ. Γκόγκος - με επιστημονικό σθένος & γενναιότητα- όχι μόνο ανέλαβε την επέμβαση αλλά τη διεκπεραίωσε με απόλυτη επιτυχία (η όραση του πατέρα μου αποκαταστάθηκε πλήρως!!!) Ωστόσο, η ιδιότητα του γιατρού -όπως όλοι γνωρίζουμε- δεν περιορίζεται μόνο στις γνώσεις. Επιδεικνύοντας μοναδικη ευαισθησία απέναντι σε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο που χρειαζόταν βοήθεια, στάθηκε πλάι του με ανθρωπιά και ειλικρινές ενδιαφέρον. Δίχως να διογκώσει ή να υποτιμήσει μια κατάσταση, με το αίσθημα της ευθύνης και της βεβαιότητας δημιούργησε ένα κλίμα εμπιστοσύνης τόσο με τον ασθενή όσο και με τους συγγενείς. Γιατρέ, ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!

σκανδαλης λειζερ μυωπια

Σκανδάλης Δημήτρης

Πήρα την απόφαση να κλείσω ένα ραντεβού με το γιατρό, όταν είδα την επιτυχή έκβαση της επέμβασης που πραγματοποίησε ο γιατρός σε ένα συνάδελφο μου πριν ένα χρόνο.
Στην αρχή του ραντεβού σοκαρίστηκα από τα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας που διαθέτει το Ιατρείο. Ο γιατρός ασχολήθηκε διεξοδικά με το θέμα υψηλού αστιγματισμού που με ταλαιπωρεί από μικρή ηλικία. Ξεκίνησε κάνοντας μου έναν πλήρη έλεγχο και όταν τον ολοκλήρωσε μου εξήγησε αναλυτικά και με άκρως επιστημονικό τρόπο όλες τις παραμέτρους του επικείμενου χειρουργείου.
Λόγω διαφόρων δυσκολιών ήταν αμφίβολο αν θα καταφέρω να αφαιρέσω τους 6 βαθμούς αστιγματισμού, παρόλα αυτά συνέχισα τους τακτικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο Ιατρείο με εξαιρετική αφοσίωση από τον γιατρό και το προσωπικό του.
Η επιμονή και των δύο μας οδήγησαν τελικά στην αφαίρεση των αστιγματικών βαθμών μου με απόλυτη επιτυχία. Η διαδικασία ήτανε σύντομη χωρίς κανένα πόνο.Έχει περάσει 1 εβδομάδα από το laser που έκανα και στα δύο μάτια και μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι τόσο καθαρά δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου.

Σιδέρη Γιούλη

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γιατρό μου κο Μανώλη Γκόγκο και τους συνεργάτες του που μου πραγματοποίησαν με κάθε επιτυχία laser μυωπίας.

Συγκεκριμένα αν και ήταν αρκετοί βαθμοί( 8.00, 5.50) την επόμενη μέρα μετά το laser έβλεπα τέλεια!! Τελικά αν έχεις δίπλα σου πλήρως καταρτισμένους ειδικούς, οι οποίοι διακατέχονται συγχρόνως από ανθρωπιά και εξειδικευμένες γνώσεις γίνονται και θαύματα!! ❤

Τζουμανέκα ‘Αννα-Μαρία

Όσα ευχαριστώ κι αν πω δεν φτάνουν να περιγράψουν την ευγνωμοσύνη που νιώθω για τον γιατρό μου Μανώλη Γκόγκο!
Είμαι 29 χρονών, κι από τα 7 μου αντιμετώπισα μεγάλα προβλήματα με την όραση μου. Μία σπάνια πάθηση που εμφάνισα πριν από περίπου 20 χρόνια σχεδόν μηδένισε την όραση του αριστερού μου ματιού, κι σαν μην έφτανε αυτό, εμφάνισα μυωπία και αστιγματισμό στο δεξί μου μάτι. Για πολλά χρόνια χρησιμοποιούσα γυαλιά και φακούς επαφής και η καθημερινότητα μου ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη.. Τη λύση για όλα αυτά μου την έδωσε ο οφθαλμίατρός μου Μανώλης Γκόγκος.
Εύκολα, γρήγορα και χωρίς να νιώσω απολύτως τίποτα, έκανα την πρώτη επέμβαση laser στο δεξί μου μάτι τον Μάιο του 2014. Μυωπία και αστιγματισμός εξαφανίστηκαν μέσα σε 5 λεπτά και μετά από 2 ώρες πήγα για καφέ με την παρέα μου. Ήταν σαν μια απλή εξέταση.Ούτε καν το κατάλαβα! Η δεύτερη, και δυσκολότερη επέμβαση laser πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στο αριστερό μου μάτι.
Η συγκίνηση που ένιωσα 10 λεπτά μετά το χειρουργείο ήταν τεράστια! Για 20 ολόκληρα χρόνια σχεδόν δεν έβλεπα από το αριστερό μου μάτι και μέσα σε 10 μόλις λεπτά, απέκτησα όραση και άλλαξε όλη μου η ζωή! Κι ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω!
Γιατρέ, απ'τη καρδιά μου, σ'ευχαριστώ για όλα!!

Μαδης Χαράλαμπος

Είχα υψηλό αστιγματισμό για πολλά χρόνια και πίστευα ότι δεν θα μπορούσε να διορθωθεί καθώς είχα ακούσει για λέιζερ μυωπίας αλλά δεν ήξερα πως διορθώνεται και ο αστιγματισμός. Πριν κάνω το χειρουργείο είχα ένα βάρος λόγω των γυαλιών τόσο στη δουλειά μου (καθώς είμαι οικοδόμος και περιβάλλομαι από σκόνη και απαιτείται χειρωνακτική εργασία) όσο και στην καθημερινότητά μου.

Τώρα πια, πρώτη μέρα μετά το χειρουργείο, ήδη βλέπω πεντακάθαρα και χαίρομαι που πήρα την απόφαση να το κάνω. Πραγματικά, δεν πρέπει κανείς να έχει αμφιβολίες, αξίζει να το κάνει όποιος αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του.

λειζερ μυωπιας

laser μυωπιας

Καραμπά Παναγιώτα

Μπορώ να ξεκινήσω με ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ;;;;;

Εν περιλήψει,

18 χρόνια με μυωπία , φακούς και γυαλιά οράσεως, 2 μολύνσεις από χρήση φακών και κλειστά μάτια στις καλοκαιρινές βουτιές...
Όλα ανήκουν στο παρελθόν , καθώς εχθές το πρωί 4/11/2016 , πραγματοποίησα με τον κ. Γκόγκο επέμβαση Laser στα μάτια μου.

Το αποτέλεσμα;;;; Το ίδιο βράδυ έπαιζα μπιρίμπα με φίλους στο σπίτι μου και έβλεπα το American Sniper στην τηλεόραση!!!!

Λίγα λόγια για την επέμβαση...

Ήταν εξαιρετικά σύντομη, ελαφρώς επίπονη (όχι κατά τη διάρκεια παρά μονάχα αργότερα, για μερικές ώρες αισθάνθηκα κάποιες άκρως φυσιολογικές ενοχλήσεις οι οποίες και εξαφανίστηκαν με έναν καλό , μεσημεριανό υπνάκο!!).

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με εξαιρετικά λεπτούς και ακριβείς χειρισμούς. Ο κ. Γκόγκος και οι συνεργάτες του , μου μιλούσαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης (ποια διάρκεια δηλαδή, μιλάμε για λεπτά της ώρας) , πάντα με ηρεμία και με υπομονή.

Όπως και τα ιατρεία του κ.Γκόγκου , έτσι και η οφθαλμολογική κλινική με την οποία συνεργάζεται, είναι πλήρως εξοπλισμένα με εξελιγμένα μηχανήματα τελευταίας γενιάς. (Είχα χρόνο για την εν λόγω διαπίστωση καθώς πραγματοποιήσαμε αρκετούς προεγχειρητικούς ελέγχους μέχρι να καταλήξουμε στην ημερομηνία της επέμβασης).

Ευχαριστώ για τη σχολαστικότητα και την ερευνητική διάθεση που υποδείξατε για την προετοιμασία μου κ. Mανώλη Γκόγκο.

Προσωπικά,υποκλίνομαι στο έργο σας.

Με αμέριστη Εκτίμηση,
Καραμπά Παναγιώτα

Κουσκούτη Ελένη

Αγαπητέ κ. Γκόγκο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ, διότι από την πρώτη στιγμή που με δεχτήκατε στο ιατρείο σας, κατά την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης καταρράκτη και στα δύο μάτια που κάνατε και έως και την μετά εγχειρητική επίσκεψη στο ιατρείο σας, η συμπεριφορά σας πρώτα από όλα σαν άνθρωπος ήταν άψογη, καθώς και σαν ιατρός τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά!!!
Βλέπω από την πρώτη ημέρα 100%, χωρίς να έχω την παραμικρή ενόχληση και όλα κύλησαν ακριβώς όπως μου τα είχατε περιγράψει από πριν. Η συμπεριφορά και η περιποίηση από τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό στο Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Αθηνών (ΟΜΜΑ) ήταν άψογη, όπως επίσης και του προσωπικού του ιατρείου σας.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι!!!

Κουσκούτη Ελένη

κουσκουτη καταρρακτης

kasiara

Κασιάρα Ελπινίκη

Τους τελευταίους 6 μήνες δεν έβλεπα καθόλου καλά ειδικά από το αριστερό μου μάτι με το οποίο δεν έβλεπα ούτε τα δάκτυλα του χεριού μου όσο κοντά και αν τα έφερνα. Αποφάσισα να έρθω στον κ. Γκόγκο ο οποίος μου είπε πως έχω προχωρημένο καταρράκτη. Στην αρχή φοβήθηκα να κάνω το χειρουργείο αλλά ο γιατρός με διαβεβαίωσε πως θα πάνε όλα καλά. Και είχε απόλυτο δίκιο. Έκανα και τα δύο μάτια μαζί και δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα από τη διαδικασία.
Με το που βγήκα από το χειρουργείο έβλεπα κανονικά. Έχουν περάσει 15 μέρες και διαβάζω τα μικρά γράμματα χωρίς γυαλιά.
Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη και ευχαριστώ τον γιατρό μου για όλα.

Σταμούλης Παναγιώτης & Σταμούλης Γιώργος

Σταμούλης Παναγιώτης

Είχα μυωπία και φορούσα γυαλιά τα οποία όμως δυσκόλευαν αρκετά την καθημερινότητα μου. Για αυτό το λόγο αποφάσισα να κάνω laser. Δεν είχα κανένα ενδοιασμό και δικαιώθηκα. Η διαδικασία ήταν γρήγορη και ανώδυνη, παρότι έκανα transepithelial PRK. Κατάλαβα σχετικά γρήγορα την διαφορά στην όραση μου και τώρα, δύο χρόνια μετά, είναι όλα εξαιρετικά.

Σταμούλης Γιώργος

Είχα παθητική μυωπία αλλά δεν ήθελα να φοράω γυαλιά. Κάποια στιγμή όμως δεν μπόρεσα να το αποφύγω. Βλέποντας το αποτέλεσμα που είχε ο μεγάλος μου αδερφός μου αποφάσισα να κάνω κι εγώ την επέμβαση. Στην αρχή ήμουν λίγο φοβισμένος αλλά όλα κύλησαν ομαλά. Έκανα και γω αυτή την non-touch τεχνική που λέγετε transepithelial PRK. Τώρα, δυο χρόνια μετά και εγώ, αισθάνομαι τέλεια.

%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b7%cf%82

laser μυωπιας

Κυπριωτάκης Αντώνης

Είχα χρόνια μυωπία αλλά δίσταζα να κάνω την επέμβαση καθώς είχα ακούσει αρνητικά σχόλια σχετικά με αυτό.

Επισκέφθηκα τον κ. Γκόγκο και τελικά προχωρήσαμε στο χειρουργείο. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Κατάλαβα αμέσως την διαφορά και επανήλθα πολύ γρήγορα αν σκεφτείτε πως την επόμενη κιόλας ημέρα, οδήγησα κανονικά χωρίς πλέον γυαλιά.

Όλη η διαδικασία μου φάνηκε παιχνιδάκι και θα μπορούσα να το ξανακάνω ακόμα και αύριο.

Ασήμου Κατερίνα

Να ξεκινήσω λέγοντας πως ο Μανώλης υπήρξε μαθητής μου στο νηπιαγωγείο και χαίρομαι πολύ για την πoρεία του.

Τον επισκέπτομαι χρόνια αλλά τώρα ήρθε η ώρα να χειρουργήσω και τα δύο μάτια μου. Το Τελευταίο διάστημα δυσκολευόμουν όλο και περισσότερο. Άγχος για την διαδικασία δεν είχα καθόλου και είχα δίκιο. Ήταν μια επέμβαση ανώδυνη κατά την οποία δεν αισθάνθηκα το παραμικρό.

Το προσωπικό ήταν εξαιρετικό και πολύ ευγενικό καθώς έχω ένα πρόβλημα με την ακοή μου. Παρόλο που έβλεπα θολά μόλις τελείωσε η επέμβαση κατάλαβα την διαφορά και όσο περνάνε οι μέρες την καταλαβαίνω όλο και περισσότερο.

Μπορώ να πω πως μόνο κερδισμένη βγήκα από αυτή τη διαδικασία. Αν λοιπόν κάποιος με ρωτήσει τι είναι ευτυχία θα του πω πως ευτυχία είναι να κάνεις ένα χειρουργείο και μετά από αυτό να αισθάνεσαι χαρούμενος και υγιής!

K. T.

Λόγω του σακχάρου από το οποίο υποφέρω επήλθε και η φθορά στην όραση μου.

Πήγα σε διάφορα δημόσια νοσοκομεία και απογοητεύθηκα αρκετά καθώς μου απέκλεισαν το ενδεχόμενο χειρουργείου.

Ο κ.Γκόγκος όμως τόλμησε να πραγματοποιήσει αυτό το χειρουργείο και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Όλα ήταν άψογα.

Σήμερα, μία μέρα μετά από το χειρουργείο, νιώθω να πετάω. Ο γιατρός μου είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος.

Κ.Τ

οφθαλμιατρος θηβα

Βόγκλης Αλέξανδρος

Δεν έβλεπα καθόλου από το ένα μου μάτι ενώ από το άλλο είχα πολύ περιορισμένη όραση. Φορούσα γυαλιά αλλά δεν με βοηθούσαν καθόλου. Παλιά φοβόμουν πολύ να κάνω κάποια επέμβαση. Όμως με τον γιατρό ένιωσα αμέσως ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Η διαδικασία ήταν εντελώς ανώδυνη. Δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα. Κατάλαβα αμέσως την διαφορά από την πρώτη κιόλας στιγμή και σήμερα μία ημέρα μετά αισθάνομαι τέλεια.

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον γιατρό μου και το αποτέλεσμα. Θα το ξανάκανα χωρίς δεύτερη σκέψη!

Μαργελος Αντώνης

Πριν κάνω το χειρουργείο στον κ.Γκόγκο ήμουν πάρα πολύ διστακτικός. Δεν ήθελα να το κάνω καθώς έχω χάσει την όραση μου από το ένα μου μάτι και όπως καταλαβαίνετε ήμουν πολύ φοβισμένος να πάω να χειρουργήσω το μοναδικό μάτι που έχω.

Ο κ.Γκόγκος όμως έκανε ότι ήταν δυνατό για να με καθησυχάσει αλλά και να μου εξασφαλίσει κάθε δυνατή ασφάλεια. Η διαδικασία ήταν ανώδυνη, δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα. Το περιβάλλον ήταν εξαιρετικό καθώς και το προσωπικό. Κατάλαβα αμέσως την διαφορά και σήμερα δεύτερη μέρα αισθάνομαι πολύ καλά. Βλέπω πλέον τα χρώματα πιο ζωντανά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον γιατρό μου για το καλό που μου έκανε!

Θα του είμαι για πάντα ευγνώμων.

ΜΑΡΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Μαργελος-Αντωνης

λειζερ μυωπίας

Γεωργία Κωστοπούλου

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στις 19/3/2015 ήταν το ποιο χαρούμενο της ζωή μου έκανα Laser μυωπίας με τον γιατρό μου κ.ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΚΟΓΚΟ. Δεν έχω λόγια να το περιγράψω πως από την μια μέρα στην άλλη μπορεί να αλλάξει η ζωή σου!!!!
Ήταν απίστευτο πως σε τόσο λίγο χρόνο σηκώνεσαι και βλέπεις κ το σημαντικότερο δεν αισθάνεσαι κανένα πόνο!!! Έχουν περάσει 2 μέρες και όλα είναι τέλεια χωρίς καμία ενόχληση ακολουθώντας της συμβουλές του κ. Γκόγκου κ μετά το laser.
Τέρμα η ταλαιπωρία τον φακών επαφής και τον γυαλιών μυωπίας που μου δυσκόλευαν την ζωή!!!! Ολα πήγαν καλά τόσο με των γιατρό μου που μου τα είχε εξηγήσει όλα από την αρχή με λεπτομέρειες κάνοντας τον προεγχειρητικό έλεγχο στο ιατρείο του με λεπτομερείς υπολογισμούς όσο και στο κέντρο που πραγματοποιήσαμε το λέιζερ.
Μην χάνουμε λοιπόν τα χρόνια καλής όρασης !!!!
Ευχαριστώ πολύ για όλα τον υπέροχο γιατρό μου!!!
Και τέλος μπορεί να διακρίνεται μια νεότητα στο πρόσωπο του κ. Γκόγκου άλλα οι ικανότητες του είναι μεγάλες !!!!!

Με εκτίμηση Γεωργία Κωστοπούλου!

Καλαθά Μαριάννα

Είχα μυωπία και φορούσα από τα 15 μου φακούς επαφής! Συχνά όμως πάθαινα μολύνσεις και με τα γυαλιά μου δεν τα πήγαινα και πολύ καλά. Έτσι αποφάσισα να κάνω το λέιζερ! Η διαδικασία ήταν πολύ ευχάριστη και ανώδυνη. Δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα!
Διάβασα αμέσως μετά το χειρουργείο και η επόμενη μέρα ήταν ακόμα καλύτερη! Όλοι ήταν φιλικοί μαζί μου και μου εξηγούσαν συνέχεια τι ακριβώς έκαναν.
Τους ευχαριστώ όλους πραγματικά!!

laser μυωπιας καλαθα-μαριαννα

Πετρου-Αντώνιος-Laser-Μυωπίας

Πέτρου Αντώνιος

Από μικρή ηλικία διαγνώστηκε η μυωπία μου μετά από μια επίσκεψη στο γιατρό. Αμέσως φόρεσα γυαλιά μυωπίας και όταν έφτασα στην κατάλληλη ηλικία αποφάσισα να βάλω φακούς επαφής. Γενικά όλο αυτό δυσκόλευε την καθημερινότητα μου σε μεγάλο βαθμό. Είχα πληροφορηθεί για το Laser και στα 22 μου αποφάσισα να κάνω την επέμβαση επειδή επρόκειτο να παρουσιαστώ στο στρατό. Επισκέφτηκα τον κ. Γκόγκο, με ενημέρωσε ότι το Laser είναι ανώδυνο και αμέσως μετά την επέμβαση θα έβλεπα κανονικά. Έτσι με μερικούς προ εγχειρητικούς ελέγχους έκανα το laser και η όραση επανήλθε στο 100% και όπως με ενημέρωσε ο γιατρός κατάφερε να έχω όραση περισσότερο και από το κανονικό κάτι που επιβεβαιώνεται. Χάρη στις άριστες γνώσεις του Κ Γκόγκου η όραση μου από την επόμενη μέρα είχε αποκατασταθεί πλήρως

Ευχαριστώ τον κ. Γκόγκο για τις αξιοθαύμαστες ικανότητες του.

Με εκτίμηση Πέτρου Αντώνιος

Προβής Παύλος

Η ψυχολογία μου ήταν πάντα πολύ αρνητική λόγω της μυωπίας. Μου δημιουργούσε πρόβλημα από τότε που πήγαινα ακόμα σχολείο. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω φακούς επαφής αλλά ήταν και αυτό πολύ δύσκολο λόγω των χαλαζίων που κατά καιρούς είχαν τα μάτια μου. Γενικά, όλο αυτό, ήταν για εμένα πολύ σοβαρό ζήτημα γιατί με δυσκόλευε στην καθημερινότητά μου. Ήμουν αναγκασμένος πάντα να φοράω γυαλιά κ όταν έβγαινα έξω έπρεπε πάντα να κουβαλάω και τα γυαλιά ηλίου. Σκέτη ταλαιπωρία!

Τα δύο τελευταία χρόνια σκεφτόμουν έντονα την προοπτική ενός χειρουργείου και αυτό έγινε χθες και άλλαξε η ζωή μου.
Μια μέρα μετά, μπορώ να σας πω ότι έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από τον προεγχειρητικό έλεγχο στο ιατρείο, από τον κ. Γκόγκο και από την κλινική στην οποία έκανα το laser μυωπίας. Οι ενοχλήσεις μου διήρκεσαν μόλις μερικές ώρες και μετά τον μεσημεριανό μου ύπνο, δεν υπήρχε καμία ενόχληση και έβλεπα πεντακάθαρα. Την επόμενη ημέρα είδα ακόμα πιο καθαρά! Πραγματικά το συστήνω σε όποιον έχει μυωπία ή αστιγματισμό.

Ήτανε το καλύτερο δώρο που μπορούσα να κάνω στον εαυτό μου.

ΠροβηςΠαυλος

Μ.Χ

Ποιος δεν θα ήθελε να βλέπει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι?

Έτσι κι εγώ τώρα με τα καινούρια μου μάτια όλα τα βλέπω διαφορετικά. Τα χρώματα ζωηρά, τα πράγματα λαμπερά σαν καινούρια και τη φύση γύρω μου καθάρια λουσμένη σαν μετά από βροχή.
Από παιδί φορούσα γυαλιά υπερμετρωπίας και όσο μεγάλωνα αυξάνονταν και οι βαθμοί. Είχα αρχίσει να κουράζομαι και τα γυαλιά μου φαίνονταν ασήκωτα. Αρκεί να σας πω ότι ο μικρός μου ανιψιός με την παιδική του απλότητα μου είχε πει χαριτολογώντας ότι τα γυαλιά σου, θεία, μοιάζουν με πάτους ποτηριών.
Πριν από 15 χρόνια έκανα laser που με την πάροδο του χρόνου άρχισα να έχω την ανάγκη βοηθητικών γυαλιών και πάλι. Σταδιακά η υπερμετρωπία επανήλθε δριμύτερη.
Έχει περάσει ένας μήνας από την επέμβαση που έγινε από τον κ.Εμμ. Γκόγκο, η όραση μου έχει σταθεροποιηθεί και το αποτέλεσμα είναι αξιοθαύμαστο. Αυτό οφείλεται, πιστεύω ,στην άρτια επιστημονική κατάρτιση του ιατρού, στον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει στο ιατρείο του και στα νοσοκομεία που χειρουργεί.
Κυρίως, στην λεπτομερή και επαναληπτική εξέταση και στην ικανότητα προκειμένου να καταλήξει στην κατάλληλη λύση λόγω της πολυπλοκότητας του προβλήματος μου. Τον ευχαριστώ από καρδίας και εύχομαι ο Θεός να του χαρίζει υγεία, δύναμη και φωτισμό, ώστε να βοηθά τους ανθρώπους να βλέπουν το φως το αισθητό.

Christine Selfe

Παρ’όλο που είμαι 63 χρονών, χαίρομαι πάρα πολύ που, σύμφωνα με τη συμβουλή του κ. Γκόγκου, του οφθαλμίατρου μου, έκανα Laser.
Φορούσα γυαλιά μυωπίας και αστιγματισμού από τα παιδικά μου χρόνια. Όταν έγινα 45 χρονών, περίπου, ήταν ανάγκη να φορέσω φακούς για το διάβασμα και για τον υπολογιστή, αφού ήμουν γραμματέας σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Είχα και ξεχωριστά γυαλιά, και διπλοεστιακά και, τελευταία, πολυεστιακά. Κανένα ζευγάρι γυαλιών δε με ανάπαυε εντελώς – πάντα αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να δω καλά. Είμαι μεταφράστρια, και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να κάθομαι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και να χρησιμοποιώ λεξικά με μικρά γράμματα. Παράλληλα, όμως, πρέπει να βλέπω και μακριά.
Πήγα στον κ. Γκόγκο. Εξέτασε πολύ επιστημονικά τα μάτια μου και με άκουσε πολύ προσεκτικά. Πρώτη φορά μου μίλησε κάποιος για Laser. Δε φοβόμουν καθόλου τη διαδικασία, γιατί ήξερα ότι ο χειρουργός θα ήταν ο ίδιος ο γιατρός μου.
Τώρα, μετά από 15 ημέρες αφότου έγινε η επέμβαση με το Laser, και χάρη στην επιδεξιότητα και τους λεπτούς υπολογισμούς του κ. Γκόγκου, μπορώ να βλέπω και μακριά, και κοντά, και στον υπολογιστή. Και για πρώτη φορά τα βλέπω όλα εντελώς φυσικά, με τα δικά μου μάτια! Είμαι πολύ ευγνώμων στον κ. Γκόγκο και ελπίζω να βοηθηθώ και στις χρόνιες ημικρανίες που πάσχω.

Φραγκάκη Μαριάνθη

Φραγκάκη Μαριάνθη

Όταν ήμουν 12 ετών παρουσίασα τις πρώτες δυσκολίες όρασης και τότε ήταν που αναγκάστηκα να επισκεφτώ οφθαλμίατρο. Εκεί διαγνώστηκε η μυωπία μου και τότε άρχισε το μαρτύριό μου. Ποτέ δεν μου άρεσαν τα γυαλιά - όσο μοντέρνα κι αν ήταν. Στενοχωριόμουν και την επίσκεψη μου στον οφθαλμίατρο την θεωρούσα εφιάλτη καθώς κάθε χρόνο οι βαθμοί αυξάνονταν. Συνεπώς 3 χρόνια αργότερα και με δική μου πρωτοβουλία αποφάσισα να βάλω φακούς επαφής. Στην αρχή ενθουσιάστηκα καθώς είχα απαλλαχτεί από τα γυαλιά αλλά και πάλι δεν ήμουν ευχαριστημένη - το θέμα της αποστείρωσης και τα σχετικά με τους φακούς με ταλαιπωρούσε.

Τότε ήταν που εντελώς τυχαία πληροφορήθηκα για το έργο του κ. Εμμανουήλ Γκόγκου τόσο στις μεθόδους εξέτασης και στα σύγχρονα μηχανήματα που χρησιμοποιούσε όσο και στις επιτυχίες του σε οφθαλμικές επεμβάσεις. Χωρίς δεύτερη σκέψη άλλαξα αμέσως οφθαλμίατρο και μόλις στα 16 μου γνώρισα τον κ. Εμμ. Γκόγκο. Οι προσδοκίες μου δεν με πρόδωσαν και από την πρώτη στιγμή έδειξα τυφλή εμπιστοσύνη στον γιατρό, ο οποίος δεν δίστασε παρά το νεαρό της ηλικίας μου να με ενημερώσει για το laser μυωπίας.

Στα 22 μου πλέον - όντας αποφασισμένη και πλήρως ενημερωμένη από τον γιατρό μου εδώ και 6 χρόνια για αυτή την επέμβαση ρουτίνας - αποφάσισα να την υλοποιήσω. Το laser μυωπίας είναι ανώδυνο και σύντομο, ενώ με γιατρό τον κύριο Γκόγκο τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ευχάριστα. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να σε καθοδηγεί με ηρεμία και αποφασιστικότητα καθόλη την διάρκεια της επέμβασης, καθώς ένιωσα εμπιστοσύνη και δεν φοβήθηκα ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Αντιθέτως, ήμουν πλήρως συγκεντρωμένη και ανυπομονούσα να ανακαλύψω τα νέα επίπεδα όρασης μου με την λήξη του χειρουργείου. Και όντως επιβεβαιώθηκα. Μόλις σηκώθηκα από την χειρουργική καρέκλα είδα πεντακάθαρα τους δείκτες στο ρολόι τοίχου και μπορούσα να διαβάσω διάφορες αφίσες που υπήρχαν στους διαδρόμους της κλινικής.

Εκείνη την στιγμή πραγματικά ένιωσα απίστευτη χαρά και ανακούφιση που επιτέλους θα ξεφορτωνόμουν τα γυαλιά οράσεως και τους φακούς επαφής. Επιτέλους, ξυπνάω το πρωί και κοιτάζω την ώρα από απόσταση χωρίς να χρειαστεί να φέρω το κινητό πολύ κοντά στο πρόσωπό μου! Διαβάζω με άνεση, βλέπω τηλεόραση από μακρυνές αποστάσεις, διακρύνω τη σήμανση με ευκολία κατά την οδήγηση και γενικότερα κάνω οτιδήποτε έκανα και πριν αλλά χωρίς τα γυαλιά παρά μονάχα με τα δυο μου μάτια όπως έκανα και όταν ήμουν παιδί! Και όλα αυτά χάρη στον εξαιρετικό χειρούργο οφθαλμίατρο κ. Εμμανουήλ Γκόγκο και το Αθηναϊκό Διαθλαστικό Laser!

Όσα ευχαριστώ και να πω είναι λίγα διότι αυτός ο γιατρός με βοήθησε να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Να δω ξανά πεντακάθαρα χωρίς κανέναν βαθμό μυωπίας.

Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Μανόλη!

Σταμέλος Παναγιώτης

Xtreme Vision

….από την ηλικία των 14 ετών όπου και μου διαγνώστηκε η μυωπία αποτελούσε τροχοπέδη σε όλες τις δραστηριότητες οι οποίες μου άρεσαν ,αγαπούσα και επιζητούσα …ακόμα και στον επαγγελματικό προσανατολισμό μου στάθηκε η βασική αιτία να αλλάξω ορίζοντες ….στα 20 χρόνια διοπτροφορίας ,μετά από αναρίθμητες επισκέψεις σε εκατοντάδες ιατρούς εντός και εκτός Θηβών είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω τον προσωπικό μου αλλά και οικογενειακό μας πλέον ιατρό κ. Γκόγκο Εμμανουήλ!

Από την πρώτη κιόλας επίσκεψη ΚΕΡΔΙΣΕ την εμπιστοσύνη μου με τον άψογο επαγγελματισμό που τον διακατέχει και τον ζεστό ανθρώπινο χαρακτήρα του ! Κατόπιν δικής του προτροπής και σε συνιστώσα με την απόλυτη εμπιστοσύνη και σεβασμό που τρέφω στο πρόσωπο του την 10 Μαρτίου 2015 υποβλήθηκα σε επέμβαση FEMTOSECOND LASER και στα δυο μου μάτια ….Αν και προσωπικά θεωρώ ακραία υπερβολή τον όρο ‘’επέμβαση’’ για τον λόγο ότι οι διαβεβαιώσεις του ιατρού μου ότι δεν αισθάνεσαι κανένα πόνο κατά την ώρα της επέμβασης ήταν παραπάνω από αληθινές ,θα τολμούσα να τις χαρακτηρίσω μάλιστα συγκρατημένες !

Σε ένα περιβάλλον που απαρτίζεται από το τεχνολογικό απαύγασμα της οφθαλμολογίας ο κ. Γκόγκος μέσα σε 5 δευτερόλεπτα (που διήρκεσε η επέμβαση στο κάθε μάτι) μου χάρισε και πάλι την όραση μου και μάλιστα σε βαθμό x-treme όπως και τα σπορ στα οποία αρέσκομαι να δραστηριοποιούμαι ...Έτσι με οπτική οξύτητα 150%!!!! πλέον 20 ώρες μετά την επέμβαση τα γυαλιά ,οι φακοί επαφής ,τα υγρά συντήρησης τους κτλ φαντάζουν κάτι παραπάνω από μακρινό παρελθόν .Ιατρέ μου σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και θα σε ευγνωμονώ μια ζωή γι αυτό !

Τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί μου, μέσω του ιατρού είναι στην διάθεση του όποιου ενδιαφερόμενου θελήσει και δια ζώσης την όποια διαβεβαίωση …Η όραση μας είναι το παράθυρο για να δει κανείς τον κόσμο μην αφήνετε το όποιο εμπόδιο να σας το στερεί αυτό !Ο κ. Γκόγκος γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον τρόπο..

Τούτουζα Κατερίνα

Λένε ότι ο καταρράκτης πονάει και ταλαιπωρεί. Περισσότερο τσούξανε οι σταγόνες που μου ρίξανε στα μάτια παρά η ίδια η εγχείρηση.

Δεν κατάλαβα τίποτα. Μόλις άνοιξα τα μάτια μου είδα αμέσως.

Ευχαριστώ τον κ. Γκόγκο για την όραση που έδωσε.
Ανυπομονώ να φτιάξω και το άλλο μου μάτι.

Ξυνογαλά Ζαχαρούλα

Ονομάζομαι Ξυνογαλά Ζαχαρούλα και την Παρασκευή 30/01/2015 υπεβλήθη σε επέμβαση laser στα μάτια μου λόγω μυωπίας.

Από την προηγούμενη Παρασκευή μέχρι και σήμερα, κάθε πρωί που ξυπνάω αναρωτιέμαι το λόγο που δεν είχα πάρει την απόφαση τόσα χρόνια. Φορούσα φακούς τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια...αμέτρητα υγρά φακών, δεκάδες ζευγάρια φακών και κάθε λίγο μολύνσεις σε κάθε μάτι. Τελικά η λύση ήταν απλή. Δύο επισκέψεις στον οφθαλμίατρο ένα laser και τέλος.

Η διαδικασία ήταν πραγματικά τόσο σύντομη όπως μου τη περιέγραψε ο κ. Εμμανουήλ Γκόγκος, ο οποίος με ενημέρωσε αναλυτικά για το κάθε στάδιο και ενέμεινε αρκετά στο Ιατρείο για να γίνει σωστά ο πλήρης προ-εγχειρητικός έλεγχος.

Η επέμβαση είχε πραγματικά πολύ καλό αποτέλεσμα, όχι μόνο επειδή μου το είπε ο κ. Γκόγκος αλλά πολύ απλά επειδή Β Λ Ε Π Ω!

Ευχαριστώ πολύ τον κ. Γκόγκο για όλα, αλλά κυρίως για το αίσθημα σιγουριάς που μου δημιούργησε και τη προσοχή που έδειξε όσον αφορά την υγεία των ματιών μου.

Ντάσιου Αθηνά

Πριν το χειρουργείο όλα ήτανε πολύ δύσκολα. Δεν έβλεπα καθόλου. Φοβόμουν να βγω έξω να περπατήσω...

Από εχθές όμως που έκανα την εγχείρηση όλα είναι πολύ καλά. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη παρόλα που είχα ανησυχία. Η διαδικασία ήτανε πολύ εύκολη και ανώδυνη. Κατάλαβα αμέσως τη διαφορά.

Αν και το γιατρό τον γνωρίζω λίγο καιρό, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από τον κ. Γκόγκο και τον ευχαριστώ πραγματικά από τη καρδιά μου για την όραση που μου έδωσε.

Κική Παπακου

20 χρόνια με μυωπία και 18 με φακούς επαφής. Η ταλαιπωρία, το κόστος και οι κίνδυνοι από τη χρήση φακών επαφής, ανήκουν πια στο παρελθόν. Σκεφτόμουν χρόνια την επέμβαση με laser αλλά ο δισταγμός και ο φόβος αποτελούσαν τροχοπέδη στην απόφαση του χειρουργείου.
Μια σοβαρή μόλυνση (acanthamoeba κερατίτιδα) που παρατηρείται σε χρήστες φακών επαφής, ήταν αναγκαία και ικανή να με φέρει σε επαφή με τον κ. Γκόγκο. Η θεραπεία του γιατρού ήταν άμεση και αποτελεσματική. Απορρίψαμε εξ' αρχής τους φακούς επαφής και τα γυαλιά οράσεως και οδηγηθήκαμε στην απόφαση του χειρουργείου. Η επέμβαση ήταν πολύ σύντομη, ελαφρώς επίπονη και αρκετά οικονομική.
Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετικά λεπτούς και ακριβείς χειρισμούς.
Το ιατρείο του κ. Γκόγκου παρέχει υψηλής ποιότητας οφθαλμολογικές υπηρεσίες, είναι άρτια εξοπλισμένο με εξελιγμένα μηχανήματα τελευταίας γενιάς, ενώ ο ίδιος συνεργάζεται με τις καλύτερες οφθαλμολογικές κλινικές της Αθήνας.
Ο κ. Γκόγκος και οι συνεργάτες του, έκαναν το θαύμα τους και μου χάρισαν την αληθινή όραση.
Σας ευχαριστώ πολύ!
Υποκλίνομαι στο έργο σας!

Τερμιτσιώτη Έρρικα

Η κα. Τερμιτσιώτη Έρρικα υποβλήθηκε σε εγχείρηση καταρράκτη και στους δύο οφθαλμούς με τη μέθοδο της φακοθρυψίας μέσω μικροσκοπικής τομής 2,2 mm - απεικόνιση Verion στο χειρουργικό μικροσκόπιο Lumera (Zeiss) - διασταυρούμενη επιλογή του σωστού ενδοφακού με IOL MASTER/VERION και τελικά, ένθεση ακρυλικού one-piece ενδοφακού Alcon SN60WF με προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ευθυμιάκου Ρεβέκκα

Ο γιατρός λένε πως είναι ένας μικρός Θεός…
Μετά το χειρουργείο με laser που έκανα για την μυωπία που είχα εδώ και 14 χρόνια, όλα είναι διαφορετικά και πιο όμορφα!
Δεν πόνεσα καθόλου χάρη στην εμπειρία και την ενθάρρυνση του γιατρού και του εξειδικευμένου προσωπικού της κλινικής. Σε μισή ώρα… μυωπία τέλος!
Αμέσως, είδα την διαφορά στην όρασή μου και από την επόμενη κιόλας μέρα επέστρεψα στην δουλειά μου.
Ευχαριστώ πολύ τον γιατρό!

Ευθυμιάκου Ρεβέκκα

Κοτσέλη Δήμητρα

Πριν από ένα χρόνο αποφάσισα να κάνω διαθλαστική επέμβαση.
Αρχικά δίσταζα αλλά μπαίνοντας σε αυτή τη διαδικασία είδα ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Οι οδηγίες του γιατρού και ο λεπτομερής προεγχειρητικός έλεγχος μου ελαχιστοποίησε το φόβο.
Η διαδικασία ήταν ανώδυνη και σύντομη χάρη στην εμπειρία του γιατρού και του σύγχρονου εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε.
Η αποκατάσταση της όρασης μου ήταν άμεση. Η όραση μου είναι καθαρή, η καθημερινότητα απλοποιημένη, κυρίως στην εργασία μου που απαιτεί χρήση υπολογιστή και στην οδήγηση και πλέον δεν χρειάζεται κάθε χρόνο να αγοράζω καινούρια γυαλιά ή φακούς επαφής.

Σκουμπουρδή Κατερίνα

Πρόσφατα επισκέφτηκα τον κ. Γκόγκο και αποφάσισα να κάνω την επέμβαση για την μυωπία που με ταλαιπωρούσε αρκετό καιρό. Ήταν για μένα μια απόφαση στιγμής αλλά συγχρόνως μία απόφαση ζωής και πραγματικά η ζωή μου άλλαξε!
Παρόλο που στην αρχή είχα κάποιους ενδοιασμούς, με την στήριξη και την επιστημονική κατάρτιση του γιατρού ,έγινε η επέμβαση και μέσα σε λίγα λεπτά είδα τα πράγματα ξεκάθαρα πια. Ήταν μία διαδικασία πάρα πολύ απλή σε ένα αρκετά φιλικό περιβάλλον και πιστεύω πως θα με διευκολύνει αρκετά στην καθημερινότητα μου. Η ζωή μου έχει γίνει ευκολότερη και οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Μανώλη Γκόγκο για αυτό!

Σταμέλου Αθανασία

Είχα υψηλό αστιγματισμό πάνω από 3,5 βαθμούς και πρεσβυωπία και δεν ήξερα αν μπορούσα να κάνω laser.
Χρειαζόμουν 4 ζευγάρια γυαλιά. Ένα για κοντά, ένα για μακριά, ένα στο γραφείο για τον υπολογιστή και ένα ηλίου με βαθμούς. Πλέον χρειάζομαι μόνο ένα ζευγάρι γυαλιά...ηλίου!!!
Η διαδικασία ήτανε τόσο απλή... Δεν ένιωσα τίποτα κατά τη διάρκεια αλλά και μετά. Είδα καθαρά από την πρώτη στιγμή και την επομένη πήγα κανονικά στη δουλειά μου και έβλεπα φανταστικά.
Ήτανε ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω για τον εαυτό μου γιατί με είχε κουράσει αφόρητα το "βάλε-βγάλε" των γυαλιών μου.
Μέχρι και στο SuperMarket δυσκολευόμουν. Πραγματικά άλλαξε η ζωή μου προς το καλύτερο.

Μάμαλης Ηλίας

Τα γυαλιά μου ήτανε βάσανο μεγάλο. Είχα συνεχώς πονοκεφάλους. Τώρα όμως ξαλάφρωσε το κεφάλι μου.
Έκανα LASER για την υπερμετρωπία μου και πέταξα τα γυαλιά μου εντελώς.
Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τον κ.Γκόγκο. Φανταστείτε έκανα το laser το μεσημέρι και το βραδάκι είδα τον αγώνα του Ολυμπιακού στην τηλεόραση.
Νιώθω άλλος άνθρωπος.
Άλλαξε πραγματικά η ζωή μου.

Παναγιωτίδου Χάιδω

Έκανα το χειρουργείο του καταρράκτη και το πρωί που σηκώθηκα η κουζίνα μου, άστραφτε! Δεν υπέφερα, δεν φαινόμουν καν πως ήμουν χειρουργημένη. Είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Κουτσοβασίλης Θεόδωρος

Φοβόμουν να κάνω το χειρουργείο του καταρράκτη. Στην πορεία όμως το μετάνιωσα που τόσα χρόνια το καθυστερούσα, διότι μετά το χειρουργείο μου έφυγε ο φόβος, άλλαξε η ζωή μου. Η συμπεριφορά του προσωπικού της κλινικής ήταν τόσο καλή που ένιωθες σαν να ήσουν στο σπίτι σου. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τον Κύριο Γκόγκο και αυτό γιατί με το που βγήκα από την κλινική, διάβαζα τις επιγραφές από τα καταστήματα και ένιωθα άλλος άνθρωπος.

Γιαγή Αλεξάνδρα

Είμαι πολύ ευχαριστημένη που χειρουργήθηκα στον κ. Γκόγκο. Βγήκα από το χειρουργείο και όλα λάμπανε.
Βλέπω τηλεόραση που ήθελα και δεν μπορούσα χωρίς γυαλιά.
Μπορώ και περπατάω άνετα, νιώθω ανανεωμένη και είμαι πολύ χαρούμενη.
Πριν, είχα ένα πόνο στο κεφάλι και νόμιζα ότι ήτανε από στεναχώρια. Έκανα εγκεφαλογράφημα αλλά τώρα που χειρουργήθηκα και ο πόνος έφυγε και εγώ νιώθω άλλος άνθρωπος.