Μελέτη και εφαρμογή φακών επαφής

To εξειδικευμένο προσωπικό του Ιατρείου μας  είναι στη διάθεση σας για τη μελέτη και εφαρμογή των φακών επαφής έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι φοράτε τον καλύτερα δυνατά εφαρμοσμένο φακό επαφής. Διαθέτουμε το χρόνο και τη γνώση για να σας συμβουλεύσουμε όσο αφορά τη μακροχρόνια χρήση φακών επαφής.

Θυμηθείτε: δεν είναι όλοι οι φακοί ίδιοι όπως δεν είναι όλα τα μάτια ίδια. Ένας φακός επαφής που είναι καλός για κάποιον, μπορεί να είναι βλαπτικός για κάποιον άλλο γιατί απλά δεν εφαρμόζει καλά.

ΤΥΠΟΙ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ

  • Σιλικόνης – υδρογέλης: Φακοί επαφής κατασκευασμένοι από το υλικό ΣΙΛΙΚΟΝΗ-ΥΔΡΟΓΕΛΗ το οποίο επιτρέπει υψηλή διαπερατότητα οξυγόνου στον κερατοειδή με αποτέλεσμα την άνετη εφαρμογή του.
  • Βιομημητικοί: Κατάλληλοι για χρήστες που το περιβάλλον τους είναι ξηρό, λόγω της ικανότητας τους να διατηρούν υψηλό ποσοστό υγρασίας στον κερατοειδή.
  • Ημίσκληροι: Λιγότερο συνηθισμένοι φακοί επαφής λόγω δυσκολιών στην εφαρμογή τους. Διορθώνουν μυωπία, υπερμετρωπία, υψηλό αστιγματισμό και κερατόκωνο.
  • Έγχρωμοι: Επιτρέπουν την αλλαγή την αλλαγή στο χρώμα των ματιών. Είναι μαλακοί φακοί επαφής και επιτρέπουν ταυτόχρονα και τη διόρθωση των διαθλαστικών σφαλμάτων.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ

  • Ημερήσιοι: Ο φακός επαφής χρησιμοποιείται μόνο για μία ημέρα και στο τέλος αυτής απορρίπτεται.
  • Μηνιαίοι: Διαρκούν για ένα μήνα από τη στιγμή που ανοίγονται. Χρειάζονται καθημερινή φροντίδα και αποθήκευση με ειδικό υγρό φακών επαφ
  • Δεκαπενθήμεροι ή μηνιαίοι διαρκούς ή παρατεταμένης χρήσης: Φακοί επαφής που επιτρέπουν στο χρήστη να φοράει και να κοιμάται με αυτούς έως και 30 ημέρες. Είναι εγκεκριμένοι από το FDA, όμως λόγω αυξημένων πιθανοτήτων μολύνσεων συστήνεται να μην χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Ετήσιοι: Παλαιάς τεχνολογίας φακοί επαφής. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για 1-1,5 έτος (αναλόγως την ποιότητα της χρήσης τους). Απαιτείται καθαρισμός με ειδικό απολυμαντικό υγρό καθημερινά αλλά και η χρήση ειδικών ταμπλέτων που αποτρέπουν το σχηματισμό πρωτεινικών ιζημάτων στο φακό.

 

 

Posted in realeyes, υπηρεσίες.