Πώς πρέπει να παίρνω τις σταγόνες για τα μάτια μου;

Η θεραπεία του γλαυκώματος είναι μια χρόνια θεραπεία αρκεί λοιπόν να εμπλακούμε σε μια ρουτίνα, ώστε να μην ξεχνάμε να παίρνουμε τις σταγόνες μας.

Για παράδειγμα, εάν έχετε κρατήσει το μπουκάλι με τις σταγόνες δίπλα από την οδοντόβουρτσα σας, να θυμάστε να βάζετε τις σταγόνες σας όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας. Εάν τις έχετε δίπλα από το κομοδίνο στο κρεβάτι σας να θυμάστε να τις βάζετε πριν πέσετε για ύπνο.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βάλετε τις σταγόνες στα μάτια σας:

  • Ένας από τους πιο απλούς τρόπους είναι να καθίσετε μπροστά από έναν καθρέφτη, να τραβήξετε προς τα κάτω το κάτω βλέφαρο και να αφήσετε τη σταγόνα να πέσει στη λακκούβα που σχηματίζεται ανάμεσα στο μάτι και το βλέφαρο (στο κάτω κόλπωμα).
  • Ένας άλλος τρόπος είναι να γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω, ενώ είστε καθιστοί, όρθιοι ή ξαπλωμένοι και να τραβήξετε πάλι απαλά το κάτω βλέφαρο προς τα κάτω, ώστε να σχηματιστεί κενό ανάμεσα στο βλέφαρο και το μάτι πριν ρίξετε τις σταγόνες. Μια σταγόνα είναι αρκετή. Αν δεν είστε σίγουροι ότι έπεσε η σταγόνα μέσα στο μάτι ρίξτε και μια δεύτερη. Αυτή θα αποχετευτεί από τα δακρυικά σωληνάρια και θα τρέξει έξω από το μάτι όταν κλείσετε τα μάτια σας.

Συμβουλές:

Εάν παίρνετε περισσότερες από μία σταγόνες, αφήστε 5 τουλάχιστον λεπτά ανάμεσα στις δύο ενσταλάξεις για να μην ξεπλύνει η δεύτερη σταγόνα τη πρώτη. Αν έχετε δυσκολία να καταλάβετε αν έπεσε η σταγόνα μέσα στο μάτι, κρατήστε τις στη πόρτα του ψυγείου (όχι στην κατάψυξη). Το μάτι σας θα αισθανθεί τη σταγόνα καλύτερα αν είναι κρύα, απ ‘ότι αν είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε δυσκολία στην ενστάλαξη σταγόνων στο μάτι σας, σας παρακαλούμε να μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μας.  Το φιλικό προσωπικό μας είναι σε θέση να σας μιλήσει και να σας καθοδηγήσει.