Χειρουργική καταρράκτη

Σύγχρονη χειρουργική με τη μέθοδο της φακοθρυψίας μέσω μικροσκοπικών τομών για ένα άριστο διαθλαστικά αποτέλεσμα. Απολαύστε την ασφάλεια και την αρτιότητα του χειρουργείου με τα νέα γενιάς μηχανήματα Infinity Ozil Aqualase και Centurion Vision System και ενισχύστε την όραση σας με την ένθεση εμφυτευμάτων (ενδοφακών) υψηλής τεχνολογίας.

Πρίν την επέμβαση

Έχει προηγηθεί ένας προσεκτικός προεγχειρητικός έλεγχος με βυθοσκόπηση, τοπογραφία κερατοειδούς και OCT – οπτική τομογραφία συνοχής για να βεβαιωθούμε ότι τα μάτια σας είναι κατάλληλα και ότι θα επωφεληθείτε τα μέγιστα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

the vision practice IOLΣτο Ιατρείο, κατά τη διάρκεια του προεγχειρητικού ελέγχου, θα σας προταθεί και το κατάλληλο είδος ενδοφακού που θα χρησιμοποιηθεί στα μάτια σας. Η ποιότητα και το πραγματικό κόστος των ενδοφακών που χρησιμοποιούνται στην επέμβαση του καταρράκτη διαφέρουν σημαντικά.

Έχετε μια μόνο ευκαιρία να κάνετε το χειρουργείο του καταρράκτη. Μην τη σπαταλήσετε σε μια ακατάλληλη επιλογή γιατί θα το μετανιώσετε. Μέσα απο τον ενδοφακό που θα μπεί στο μάτι σας θα βλέπετε κάθε λεπτό για την επόμενη ζωή σας.

 

Την ημέρα της επέμβασης 

Proven-toric-outcomes_224x168Η παραμονή σας στο κέντρο θα διαρκέσει μερικές ώρες. Κατα τη διάρκεια του προεγχειρητικού ελέγχου θα γίνει μέτρηση της ισχύος του ενδοφακού με IOL master 500 – οπτική βιομετρία, μια τεχνολογία με πολύ υψηλή επαναληψιμότητα και ακρίβεια. Η όσο το δυνατόν καλύτερη μέτρηση της δύναμης του ενδοφακού είναι σημαντική για να μπορείτε να κυκλοφορείτε χωρίς γυαλιά μετά το χειρουργείο.

Πριν την εισαγωγή στο χειρουργείο γίνετε επίσης μέτρηση των ενδοθηλιακών κυττάρων του κερατοειδούς, προκειμένου να επιλέξουμε την πιο ασφαλή μέθοδο φακοθρυψίας για τα μάτια σας. Αν ο αριθμός των ενδοθηλιακών κυττάρων δεν είναι επαρκής τότε πρέπει να επιλέξετε άλλους μεθόδους αφαίρεσης του καταρρακτικού φακού και  διαφορετικές τεχνικές.specular1

Μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί στα μάτια σας είναι τεχνολογία αιχμής γιατί στόχος μας είναι η προσφορά αξιόπιστης ποιοτικής εξυπηρέτησης σε κάθε ασθενή μας ξεχωριστά.

Το ειδικό νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής θα σας ρίξει μερικές σταγόνες για να γίνει διαστολή της κόρης, ο καρδιολόγος θα σας κάνει ένα ΗΚΓ και θα σας πάρει ένα σύντομο ιστορικό πριν οδηγηθείτε στο αίθουσα του χειρουργείου.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης

Δεν θα νιώσετε κανένα πόνο και καμία ενόχληση. Αν θέλετε μπορεί να σας χορηγηθεί ένα ήπιο αγχολυτικό.  Η αναισθησία γίνεται τοπικά με σταγόνες και χωρίς ενέσεις.

 • Η περιοχή γύρω απο τον οφθαλμό θα αποστειρωθεί και ειδικά καλύματα θα τοποθετηθούν για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε.
 • Ένας βλαφαροδιαστολέας θα τοποθετηθεί για να παραμείνει ανοιχτός ο οφθαλμός.
 • Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου θα είστε ξύπνιος και θα μπορείτε να μιλάτε μαζί μας αν κάτι σας ενοχλεί.
 • Το μόνο που θα αισθάνεστε είναι μερικές πιέσεις και θα ακούτε διάφορους θορύβους απο το μηχάνημα της φακοθρυψίας που χρησιμοποιούμε.
 • Μέσα απο μικροσκοπικές τομές θα αφαιρεθεί ο καταρρακτικός φακός και θα αντικατασταθεί απο τον ενδοαφακό που είναι κατάλληλος για το μάτι σας.
 • Η όλη διαδικασία θα κρατήσει περίπου 20 λεπτά και το μάτι θα παραμείνει ανοιχτό μετά την επέμβαση χωρίς επιδέσμους ή γάζες.

Μετά την επέμβαση

portrait-happy-old-man-walking-stick-11764882Θα βλέπετε λίγο θαμπά, θα έχετε μια μικρή ενόχληση και ενα αίσθημα ξένου σώματος χωρίς όμως να πονάτε καθόλου. Θα φύγετε αμέσως από την κλινική, καλό όμως είναι να έχετε κανονίσει για τη μεταφορά σας και να αποφύγετε την οδήγηση τις επόμενες  ημέρες του χειρουργείου.

Θα σας δωθούν κάποιες αντιβιοτικές σταγόνες που θα χρειαστεί να βάζετε στο μάτι σας για μερικές εβδομάδες προκειμένου να αποφυγεί ο κίνδυνος μόλυνσης. Θα χρειαστεί να σας δούμε στο ιατρείο την επομένη, και μετά απο 5 ημέρες.

 

Στο σπίτι

Χαλαρώστε και αποφύγετε τις δουλειές τις πρώτες 2-3 ημέρες. Συνεχίστε να βάζετε τις σταγόνες  σύμφωνα με τις οδηγίες. Μπορείτε να σκύψετε, να πλύνετε το πρόσωπο ή τα μαλλιά σας, να κάνετε βόλτες ή να πάτε στο καφενείο ήδη απο την επόμενη μέρα της εξέτασης.

Απαγορεύεται να:

 • Ακουμπήσετε ή να τρίψετε το μάτι σας
 • Να ρίξετε σαπούνι ή νερό
 • Να βάλετε make-up  για μια εβδομάδα
 • Να κολυπήσετε για 2-4 εβδομάδες μετά το χειρουργείο
 • Να κάνετε σπόρ που ενδεχομένως φέρνουν κίνδυνο τραυματισμού για τον επόμενο μήνα.

Μπορείτε να δείτε τηλεόραση ή να διαβάσετε  αμέσως μετά το χειρουργείο χωρίς να κάνετε κακό στα μάτια σας, αν και η όραση σας δεν θα είναι πολύ καλή μέχρι να συνηθίσετε τον καινούργιο σας ενδοφακό.

Αν δουλεύετε μπορείτε να επιστρέψετε τις επόμενες 2-3 ημέρες  στη δουλειά σας αρκεί να είστε σε περιβάλλον γραφείου. Αν κάνετε βαριά χειρονακτική δουλειά μέσα σε σκόνες, σίδερα, πλαστικά ή λάδια θα πρέπει να περιμένετε μερικές εβδομάδες πριν ξεκινήσετε πάλι να δουλεύετε.

 

Posted in realeyes, υπηρεσίες.