Παιδοφθαλμολογία

παιδοφθαλμολογια

Στο ιατρείο μας επιμένουμε ο πρώτος οφθαλμολογικός έλεγχος να γίνεται με τη γέννηση και στη συνέχεια στην ηλικία του πρώτου έτους του παιδιού.

Υπάρχουν μερικές σπάνιες παθήσεις οι οποίες μπορούν να εμφανιστούν στην ηλικία αυτή (π.χ συγγενής καταρράκτης, γλαύκωμα),  αλλά και πολλές άλλες συχνές ,όπως η υψηλή μυωπία, η υψηλή υπερμετρωπία, ο αστιγματισμός, η ανισομετρωπία και ο στραβισμός.

Είτε πρόκειται για σπάνιο και σοβαρό είτε πρόκειται για καθημερινό και συνηθισμένο, οι παθήσεις αυτές αν δεν αντιμετωπιστούν νωρίς θα συνοδεύουν το παιδί για όλη του τη ζωή και η μόνιμη αυτή ¨αναπηρία¨ονομάζεται αμβλυωπία ή τεμπέλικο μάτι.

Στο τμήμα παιδοφθαλμολογίας του Ιατρείου μας διαθέτουμε:

  • Παιδιατρικό διαθλασίμετρο Plusoptix  για τον πλήρη έλεγχο της όρασης ήδη απο την ηλικία των 6 μηνών.
  • Αυτόματη μέτρηση του διαθλαστικού σφάλματος σε 0,8 sec και σε απόσταση ενός μέτρου από το βρέφος. Πληροφορίες όσον αφορά την ευθυγράμμιση ή όχι των ματιών του μωρού, μέτρηση του μεγέθους της κόρης και της διακορικής απόστασης.
  • Σύστημα σκιασκοπίας για την αντικειμενική μέτρηση του διαθλαστικού σφάλματος
  • Άμεση και έμμεση διόφθαλμη οφθαλμοσκόπηση και βυθοσκόπηση
  • Βιομικροσκόπηση στη σχισμοειδή λυχνία
  • Μέτρηση της ενδοφθάλμιας πιέσεως απο απόσταση με τονόμετρο αέρος

Για τους γονείς: αν το παιδί σας διαγνωστεί με αμβλυωπία, μην το αμελήσετε. Προγραμματίστε μια επίσκεψη στο Ιατρείο μας και επωφεληθείτε από μια πραγματικά σύγχρονη, σταθερή και λεπτομερή παρακολούθηση της προόδου της θεραπείας αποκλεισμού.