background image

O κος Γκόγκος Εμμ., MD είναι χειρουργός προσθίου ημιμορίου (LASER μυωπίας) και ενδοφθάλιων επεμβάσεων για την απαλλαγή από τη πρεσβυωπία με την ένθεση πολυεστιακών ενδοφακών (premium lenses).

Χειρουργεί σε επιλεγμένα κέντρα των Αθηνών και έχει συνεργαστεί με τις κλινικές: Ερρίκος Ντυνάν, όμιλος ΥΓΕΙΑ- Μητέρα, Αθηναϊκή κλινική, ΕyeDayClinic, AthensVision, ΟΜΜΑ- Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Αθηνών και  Αθηναϊκο διαθλαστικό, το κέντρο με πάνω απο 100.000 διαθλαστικές επεμβάσεις (Laser μυωπίας).

Χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο, το τελευταίας τεχνολογίας και μοναδικό στην Ελλάδα Excimer Laser μυωπίας (AMARIS 1050-SCHWIND). Crosslinking για κερατόκωνο με το Avedro KXL Mosaic, με τοπογραφικά καθοδηγούμενη διασύνδεση του κολλαγόνου και  accelarated crosslinking.

Είναι αριστούχος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής της VERONA το 1998, με  τίτλο ειδικότητας στην Οφθαλμολογία το 2007 μετά από τετραετή ειδίκευση στο Γ.Ν-Λευκωσίας και  στην Οφθαλμολογική κλινική του Κοργιαλένειου-Μπενάκειου Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός. Είναι πιστοποιημένος χειρουργός οφθαλμίατρος απο την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας (ΑΑΟ) και κάτοχος του AΑΟ International Ophthalmologist Education  Award.

Έχει συγγράψει και συμμετάσχει σε κλινικές μελέτες και ανακοινώσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Μανώλης Γκόγκος
RealEyes
RealEyes

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Για τα 25 και πλέον  χρόνια αφοσίωσης στην Ιατρική με ήθος, ακεραιότητα και πίστη στο λειτούργημα μας.
Αντιμετώπιση  των πλέον εξειδικευμένων παθήσεων σε ένα πλήρως οργανωμένο χώρο με σύγχρονο εξοπλισμό. Δεν θα χρειαστεί να παραπεμφθείτε αλλού για να λύσετε το πρόβλημά σας.
Καθημερινή γραμματειακή και πλήρης Ιατρική υποστήριξη 24 ώρες/24ωρο. Είμαστε πάντα δίπλα σας και η δέσμευση μας μετά το χειρουργείο είναι εφ’όρου ζωής.  
Είμαστε συνεχώς στην κορυφή των χειρουργικών εξελίξεων με διαρκή παρουσία στα πιο έγκριτα διεθνή οφθαλμολογικά συνέδρια σε όλο τον κόσμο.
Γιατί διαθέτουμε πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας με δεκάδες εκατοντάδες διαθλαστικές επεμβάσεις (Καταρράκτης-LASER μυωπίας).
Γιατί χρησιμοποιούμε ενδοφακούς (εμφυτεύματα) υψηλής τεχνολογίας για την αντιμετώπιση του αστιγματισμού και της πρεσβυωπίας στις διαθλαστικές μας επεμβάσεις και στο χειρουργείο του καταρράκτη.
H πλέον σύγχρονη τεχνολογία για τα μάτια σας: Amaris 1050-SCHWIND: ενημερωθείτε για το excimer laser που θα αφαιρέσει την μυωπίας σας: ταχύτητα-ασφάλεια-ακρίβεια.

ΣΥΜΠΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ


FAQS

Εξειδικευόμαστε στα Λέιζερ Μυωπίας, Υπερμετρωπίας και Αστιγματισμού καθώς επίσης και στη χειρουργική καταρράκτη με ειδικούς ενδοφακούς (Premium Lenses) για την αντιμετώπιση του αστιγματισμού και της πρεσβυωπίας.

Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά και μόνο το Amaris 1050-SCHWIND excimer laser, το μοναδικό με Active 7D eye tracking έτσι ώστε οποιαδήποτε μικροκίνηση του οφθαλμού να συλλαμβάνεται και προλαμβάνεται.

1050 Ηz pulse rate: το πιο γρήγορο λέιζερ στην αγορά: αφαιρεί 1,3 D μυωπίας σε μόλις 1,3 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει για τον ασθενή μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Ο κερατοειδής δεν κινδυνεύει να αφυδατωθεί και ο χρόνος που ο ασθενής κοιτάει το πράσινο φως είναι σημαντικά μειωμένος.

1050 Hz eye tracking: η κάμερα του laser ελέγχει τη θέση του ματιού 1050 φορές το δευτερόλεπτο και αντιδρά σε 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Active 7D eye tracking: το λέιζερ εκτελεί μια ανάλυση κίνησης βασισμένη στην προηγούμενη θέση του ματιού και μετά υπολογίζει και στις 6 διαστάσεις την τοποθέτηση του στόχου πάνω στον κερατοειδή για τους επόμενους δύο παλμούς και ξανά πάλι.

Smart Pulse Technology: εξατομικευμένη θεραπεία βάση εξελιγμένου γεωμετρικού μοντέλου πάνω στο οποίο βασίζεται η σμίλευση του καρατοειδούς με τους ασθενείς να βιώνουν εξαιρετική όραση άμεσα.

Intelligent Thermal Control: ευφυές σύστημα καταμερισμού της θερμοκρασίας ώστε να μην υπάρξει βλάβη του ιστού ακόμα και σε πολύ ηψηλές ταχύητητες.

TransPRK – No Touch treatment: χωρίς να ακουμπήσει ανθρώπινο χέρι το μάτι σας, η εξαιρετική αυτή τεχνολογία του AMARIS επιτρέπει τη διόρθωση της μυωπίας σε 1 χρόνο συνολικά (Touch Free – Single Step) με γρήγορη επούλωση συγκριτικά με τις συμβατικές επιφανειακές κερατοσμιλεύσεις.

Υπάρχουν δύο μέθοδοι για την αφαίρεση της μυωπίας: το LASIK και το PRK.

Στις μέρες μας το LASIK  έχει εξελιχθεί και ονομάζεται FemtoLASIK και το PRK ονομάζεται TransPRK και είναι η μοναδική Νο-Touch τεχνική.

Αν και το FemtoLasik είναι λίγο πιο απαιτητικό για το χειρουργό γιατί χρειάζεται κάποιους χειρισμούς, αυτή είναι και η αγαπημένη μου μέθοδος γιατί την επόμενη κιόλας ημέρα, ο ασθενής βλέπει τέλεια χωρίς ενοχλήσεις.

To Femto Lasik γίνεται σε 2 στάδια:

στο πρώτο στάδιο ένα ειδικό λέιζερ (Femtosecondlaser) προετοιμάζει την επιφάνεια πάνω στην οποία θα πέσουν οι βολές  και στο δεύτερο στάδιο ένα άλλο λέιζερ (excimer laser) θα αφαιρέσει τη μυωπία την υπερμετρωπία ή τον αστιγματισμό.

Το πρώτο στάδιο κρατάει 26 δευτερόλεπτα και το δεύτερο ανάλογα τις διοπτρίες μερικά ακόμα δευτερόλεπτα (1,3 δευτερόλεπτα για κάθε βαθμό μυωπίας που αφαιρείται).

Ο συνολικός χρόνος,συμπεριλμβανομένου και της αποστείρωσης, είναι 10 λεπτά και για τα δύο μάτια.

Αμέσως μετά το laser μυωπίας θα βλέπετε θαμπά για τα πρώτα 20 λεπτά σαν μέσα από ομίχλη. Η όραση θα καθαρίσει σιγά σιγά και το απόγευμα της ίδιας ημέρας (αν έχετε κάνει λέιζερ το πρωί), θα βλέπετε πολύ καλά. Την επόμενη ημέρα η όραση σας θα είναι σχεδόν άριστη και θα μπείτε στην καθημερινή σας δραστηριότητα.

Αυστηρός προεγχειριτικός έλεγχος είναι αναγκαίος για να δούμε αν τα μάτια σας είναι κατάλληλα ή όχι. Γενικά, αν είστε άνω των 20 ετών, δεν πάσχετε από συστηματικές παθήσεις  και η διάθλαση σας (η συνταγή των γυαλιών σας) είναι σταθερή για τουλάχιστον 2 χρόνια, τότε πιθανών να  είστε καλός υποψήφιος για το laser μυωπίας.