Το SCHWIND AMARIS 1050RS είναι το πιο ισχυρό laser της οικογένειας AMARIS. Το τελευταίας γενιάς AMARIS 1050RS και μοναδικό στην Ελλάδα, υπάρχει στην Αθήνα στο διαθλαστικό κέντρο που κάνουμε όλες μας τις επεμβάσεις.

Εκτός από το AMARIS 1050RS, τα δύο γενεών παλαιότερα μοντέλα, επίσης εξαιρετικά λέϊζερ AMARIS 500Ε, θα τα βρείτε σε άλλα κέντρα των Αθηνών, στην Κρήτη και στην Θεσσαλονίκη.

Το AMARIS 1050RS λειτουργεί σε συχνότητα 1050 Ηz, την υψηλότερη από όλα τα λέιζερ που υπάρχουν στην αγορά. Αυτό κάνει τη διόρθωση της μυωπίας ταχύτατη, ασφαλή και άνετη.

Χαρακτηριστικά

Το πρωτοποριακό αυτό excimer laser δουλεύει στην ασύλληπτη συχνότητα των 1050 Ηz. Είναι επί του παρόντος, το πιο γρήγορο λέιζερ της αγοράς με εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα εξάχνωσης, μόλις 1,3 δευτερόλεπτα για 1 διοπτρία μυωπίας.

Αυτό σημαίνει για τον ασθενή μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Ο κερατοειδής δεν κινδυνεύει να αφυδατωθεί και ο χρόνος που ο ασθενής κοιτάει το πράσινο φως είναι σημαντικά μειωμένος. Πρόκειται για ένα άλμα της τεχνολογίας με μέγιστη ασφάλεια και άνεση για τον ασθενή.

Η μέθοδος αυτόματης ρύθμισης της ροής του λέιζερ, εξασφαλίζει μια ιδανική ισορροπία μεταξύ του συνολικού αριθμού παλμών του λέιζερ και της παρεχόμενης ενέργειας. Περίπου το 80% της αφαίρεσης εκτελείται με υψηλή ενέργεια. Στο τέλος, το υπόλοιπο 20%, εκτελείται αυτόματα  με χαμηλή ενέργεια ώστε η τελικό αποτέλεσμα – η επιφάνεια που σμιλεύεται- να είναι ιδιαίτερα ομαλή. Αυτό σημαίνει καλύτερη οπτική οξύτητα μετεγχειρητικά.

Με το εξαιρετικά μικρό μέγεθος βολών 0.54 mm και το προφίλ δέσμης Super-Gaussian, επιτυγχάνεται εξαιρετικά ομαλή εξάχνωση του ιστού.

Η κάμερα του laser ελέγχει τη θέση του ματιού 1050 φορές ανά δευτερόλεπτο και αντιδρά συνολικά  σε 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου, αν υπάρξει οποιαδήποτε μικροκίνηση του οφθαλμού.

Το λέιζερ εκτελεί μια ανάλυση κίνησης βασισμένη στην προηγούμενη θέση του ματιού και μετά υπολογίζει και στις 6 διαστάσεις την τοποθέτηση του στόχου πάνω στον κερατοειδή για τους επόμενους δύο παλμούς και ξανά πάλι.

Εκτός από τις γραμμικές κινήσεις (1η και 2η διάσταση) αντισταθμίζει τις κυλιόμενες κινήσεις του ματιού (3η και 4η διάσταση). Η αντιστάθμιση της περιστροφής του ματιού γύρω από τον οπτικό άξονά του επιτυγχάνεται με τον στατικό και δυναμικό κυκλοστροφικό προηγμένο έλεγχο (5η διάσταση). Οι κινήσεις κατά μήκος του άξονα z (έκτη διάσταση) αντισταθμίζονται ενεργά με τη βοήθεια του z-tracking. Ο αυτόματος ενεργός έλεγχος του μεγέθους της κόρης και της μετατόπισης της, προσφέρει επιπλέον ασφάλεια. 

To latency-Free Tracking, θεωρεί τον παράγοντα χρόνου, δηλαδή την 7η διάσταση. Το Amaris αντισταθμίζει τις μικροκινήσεις του οφθαλμού που συμβαίνουν μεταξύ της απόκτησης της εικόνας του eyetracker και της ενεργοποίησης των επακόλουθων βολών λέιζερ.

To γεωμετρικό μοντέλο του κερατοειδούς, η συχνότητα των παλμών και η κατανομή τους έχουν βελτιστοποιηθεί βάση εκτεταμένης έρευνας.
Το αποτέλεσμα: η πρωτοποριακή τεχνολογία SmartPulse βελτιώνει την ποιότητα όρασης στην πρώιμη μετεγχειρητική περίοδο είτε γίνει LASIK είτε γίνει PRK. Οι επιφανειακές κερατοσμιλεύσεις ωστόσο, όπως το SmartSurfACE είναι αυτές που ιδιαίτερα επωφελούνται από την τεχνολογία αυτή.

Το ευφυές σύστημα καταμερισμού της θερμοκρασίας, στη διαδικασία θερμικού ελέγχου, εμποδίζει τη βλάβη του περιβάλλοντα κερατοειδούς ιστού, ακόμη και στις πολύ υψηλές συχνότητες που δουλεύει το Amaris 1050RS. Το ITEC εξασφαλίζει ότι οι παλμοί λέιζερ κατανέμονται με έναν θερμικά βελτιστοποιημένο, δυναμικά προσαρμοσμένο τρόπο, ο οποίος δίνει σε κάθε σημείο του κερατοειδούς αρκετό χρόνο για να κρυώσει. Οι επόμενες βολές θα πέσουν έτσι σε μια ήδη ψυχρή θέση και όχι στη γειτονική.

Το ολοκληρωμένο λογισμικό SCHWIND CAM με τις μονάδες ORK-CAM, PresbyMAX και PTK-CAM προσφέρει μια προσαρμοσμένη λύση σχεδιασμού θεραπείας για ένα μοναδικά ευρύ φάσμα εφαρμογών στη διαθλαστική και θεραπευτική χειρουργική του κερατοειδούς.

Το SmartSurfACE συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της επιφανειακής σμίλευσης trans-PRK με την πρωτοποριακή τεχνολογία SmartPulse. Λειτουργεί χωρίς να αγγίζει το μάτι. Δεν υπάρχει αναρρόφηση, λεπίδα και τομές- η όραση διορθώνεται στα επιφανειακά στρώματα του κερατοειδούς με την τεχνολογία SCHWIND AMARIS, χωρίς χειρουργικούς χειρισμούς, σε ένα μόνο βήμα. Το SmartSurfACE, επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα λέιζερ και η μέγιστη οπτική οξύτητα επιτυγχάνεται πολύ νωρίτερα.

Η ενσωματωμένη οπτική παχυμετρία παρέχει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το πάχος του κερατοειδούς καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Οι αλλαγές μετρούνται και εμφανίζονται στο display online. Οι μετρήσεις λαμβάνονται πριν και μετά την ανύψωση του flap, καθώς και κατά τη διάρκεια του excimer laser. Αυτό αυξάνει την ενδοεγχειρητική ασφάλεια στις διαθλαστικές διαδικασίες LASIK/PRK. Όλα τα δεδομένα τεκμηριώνονται στο treatment log.

Όλα τα συστήματα λέιζερ της σειράς προϊόντων SCHWIND AMARIS μπορούν προαιρετικά να εφοδιαστούν με το σύστημα vario SCHWIND CXL-365 για τη διασύνδεση κολλαγόνου κερατοειδούς – Cross linking (CXL). Στη διαδικασία αυτή, χρησιμοποιείται υπεριώδης ακτινοβολίας Α (UVA) και η ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2) για τη σταθεροποίηση του κερατοειδούς χιτώνα προκαλώντας εγκάρσιες συνδέσεις μεταξύ των ινών του κολλαγόνου.