Λένε για εμάς

καταρρακτης
η όραση του πατέρα μου αποκαταστάθηκε πλήρως

Γεωργιου Σπυρος – Καταρρακτης

Θα ήθελα να μοιραστώ δημόσια την εντύπωση που μου προξένησε ο γιατρός κ. Γκόγκος, τόσο ως επιστήμονας όσο και ως άνθρωπος. Άρτια καταρτισμένος επιστήμονας, με σύμμαχο τις υψηλές του γνώσεις και το ρίσκο της επικινδυνότητας, ανέλαβε να χειρουργήσει τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου (80 ετών) εδώ και ένα χρόνο είχε σχεδόν χάσει την όρασή του, λόγω ενός δύσκολου λευκού καταρράκτη που τον ταλαιπωρούσε.

Τη στιγμή που "διάφοροι" διευθυντές οφθαλμολογικών κλινικών χαρακτήρισαν μη χειρουργήσιμη τη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κ. Γκόγκος - με επιστημονικό σθένος & γενναιότητα- όχι μόνο ανέλαβε την επέμβαση αλλά τη διεκπεραίωσε με απόλυτη επιτυχία (η όραση του πατέρα μου αποκαταστάθηκε πλήρως!!!)

Ωστόσο, η ιδιότητα του γιατρού -όπως όλοι γνωρίζουμε- δεν περιορίζεται μόνο στις γνώσεις. Επιδεικνύοντας μοναδική ευαισθησία απέναντι σε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο που χρειαζόταν βοήθεια, στάθηκε πλάι του με ανθρωπιά και ειλικρινές ενδιαφέρον. Δίχως να διογκώσει ή να υποτιμήσει μια κατάσταση, με το αίσθημα της ευθύνης και της βεβαιότητας δημιούργησε ένα κλίμα εμπιστοσύνης τόσο με τον ασθενή όσο και με τους συγγενείς.

Γιατρέ, ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!