Λένε για εμάς

σταμελος λειζερ μυωπιας
κάνω οτιδήποτε έκανα και πριν αλλά χωρίς τα γυαλιά παρά μονάχα με τα δυο μου μάτια όπως έκανα και όταν ήμουν παιδί!

Φραγκάκη Μαριάνθη – Laser Μυωπίας

Όταν ήμουν 12 ετών παρουσίασα τις πρώτες δυσκολίες όρασης και τότε ήταν που αναγκάστηκα να επισκεφτώ οφθαλμίατρο. Εκεί διαγνώστηκε η μυωπία μου και τότε άρχισε το μαρτύριο μου. Ποτέ δεν μου άρεσαν τα γυαλιά – όσο μοντέρνα κι αν ήταν. Στενοχωριόμουν και την επίσκεψη μου στον οφθαλμίατρο την θεωρούσα εφιάλτη καθώς κάθε χρόνο οι βαθμοί αυξάνονταν. Συνεπώς 3 χρόνια αργότερα και με δική μου πρωτοβουλία αποφάσισα να βάλω φακούς επαφής. Στην αρχή ενθουσιάστηκα καθώς είχα απαλλαχτεί από τα γυαλιά αλλά και πάλι δεν ήμουν ευχαριστημένη – το θέμα της αποστείρωσης και τα σχετικά με τους φακούς με ταλαιπωρούσε.

Τότε ήταν που εντελώς τυχαία πληροφορήθηκα για το έργο του κ. Εμμανουήλ Γκόγκου τόσο στις μεθόδους εξέτασης και στα σύγχρονα μηχανήματα που χρησιμοποιούσε όσο και στις επιτυχίες του σε οφθαλμικές επεμβάσεις. Χωρίς δεύτερη σκέψη άλλαξα αμέσως οφθαλμίατρο και μόλις στα 16 μου γνώρισα τον κ. Εμμ. Γκόγκο. Οι προσδοκίες μου δεν με πρόδωσαν και από την πρώτη στιγμή έδειξα τυφλή εμπιστοσύνη στον γιατρό, ο οποίος δεν δίστασε παρά το νεαρό της ηλικίας μου να με ενημερώσει για το laser μυωπίας.

Στα 22 μου πλέον – όντας αποφασισμένη και πλήρως ενημερωμένη από τον γιατρό μου εδώ και 6 χρόνια για αυτή την επέμβαση ρουτίνας – αποφάσισα να την υλοποιήσω. Το laser μυωπίας είναι ανώδυνο και σύντομο, ενώ με γιατρό τον κύριο Γκόγκο τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ευχάριστα. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να σε καθοδηγεί με ηρεμία και αποφασιστικότητα καθ όλη την διάρκεια της επέμβασης, καθώς ένιωσα εμπιστοσύνη και δεν φοβήθηκα ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Αντιθέτως, ήμουν πλήρως συγκεντρωμένη και ανυπομονούσα να ανακαλύψω τα νέα επίπεδα όρασης μου με την λήξη του χειρουργείου. Και όντως επιβεβαιώθηκα. Μόλις σηκώθηκα από την χειρουργική καρέκλα είδα πεντακάθαρα τους δείκτες στο ρολόι τοίχου και μπορούσα να διαβάσω διάφορες αφίσες που υπήρχαν στους διαδρόμους της κλινικής.

Εκείνη την στιγμή πραγματικά ένιωσα απίστευτη χαρά και ανακούφιση που επιτέλους θα ξεφορτωνόμουν τα γυαλιά οράσεως και τους φακούς επαφής. Επιτέλους, ξυπνάω το πρωί και κοιτάζω την ώρα από απόσταση χωρίς να χρειαστεί να φέρω το κινητό πολύ κοντά στο πρόσωπό μου! Διαβάζω με άνεση, βλέπω τηλεόραση από μακρινές αποστάσεις, διακρίνω τη σήμανση με ευκολία κατά την οδήγηση και γενικότερα κάνω οτιδήποτε έκανα και πριν αλλά χωρίς τα γυαλιά παρά μονάχα με τα δυο μου μάτια όπως έκανα και όταν ήμουν παιδί! Και όλα αυτά χάρη στον εξαιρετικό χειρούργο οφθαλμίατρο κ. Εμμανουήλ Γκόγκο και το Αθηναϊκό Διαθλαστικό Laser!

Όσα ευχαριστώ και να πω είναι λίγα διότι αυτός ο γιατρός με βοήθησε να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Να δω ξανά πεντακάθαρα χωρίς κανέναν βαθμό μυωπίας.

Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Μανόλη!