Λένε για εμάς

για πρώτη φορά τα βλέπω όλα εντελώς φυσικά, με τα δικά μου μάτια

Selfe Christine – Laser Αστιγματισμού

Παρ’όλο που είμαι 63 χρονών, χαίρομαι πάρα πολύ που, σύμφωνα με τη συμβουλή του κ. Γκόγκου, του οφθαλμίατρου μου, έκανα Laser.
Φορούσα γυαλιά μυωπίας και αστιγματισμού από τα παιδικά μου χρόνια. Όταν έγινα 45 χρονών, περίπου, ήταν ανάγκη να φορέσω φακούς για το διάβασμα και για τον υπολογιστή, αφού ήμουν γραμματέας σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Είχα και ξεχωριστά γυαλιά, και διπλοεστιακά και, τελευταία, πολυεστιακά. Κανένα ζευγάρι γυαλιών δε με ανάπαυε εντελώς – πάντα αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να δω καλά. Είμαι μεταφράστρια, και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να κάθομαι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και να χρησιμοποιώ λεξικά με μικρά γράμματα. Παράλληλα, όμως, πρέπει να βλέπω και μακριά.
Πήγα στον κ. Γκόγκο. Εξέτασε πολύ επιστημονικά τα μάτια μου και με άκουσε πολύ προσεκτικά. Πρώτη φορά μου μίλησε κάποιος για Laser. Δε φοβόμουν καθόλου τη διαδικασία, γιατί ήξερα ότι ο χειρουργός θα ήταν ο ίδιος ο γιατρός μου.
Τώρα, μετά από 15 ημέρες αφότου έγινε η επέμβαση με το Laser, και χάρη στην επιδεξιότητα και τους λεπτούς υπολογισμούς του κ. Γκόγκου, μπορώ να βλέπω και μακριά, και κοντά, και στον υπολογιστή. Και για πρώτη φορά τα βλέπω όλα εντελώς φυσικά, με τα δικά μου μάτια! Είμαι πολύ ευγνώμων στον κ. Γκόγκο και ελπίζω να βοηθηθώ και στις χρόνιες ημικρανίες που πάσχω.